Pārdod māju - muižu : Krāslavas raj., Krāslava, Krāslava
NORDHAUS REAL ESTATE nekustamais īpašums Latvijā
Datums: 2. Jūlijs
Laiks: 22:15
DZĪVOKĻI
MĀJAS
ZEME
BIROJI
KOMERCPLATĪBAS
Key

Nekustamo īpašumu katalogs

DZĪVOKĻI (395)
MĀJAS (754)
ZEME (267)
BIROJI (90)
KOMERCPLATĪBAS (119)
Šodien pievienoti 1 | mainīti 91 | aktīvi 1625
 

Sekojiet NORDHAUS
jogos casino online
Bonus Fara Depunere

Bonus Fara Depunere
Flickr.com    Linkedin.com    Twitter.com    Youtube.com    

Nekustamo īpašumu RSS barotnes

Pierakstieties Nordhaus nekustamo īpašumu piedāvajumu RSS jaunumiem un saņemiet informāciju ātri, ērti un operatīvi
BAN apdrošināšanas kalkulators
 
 
RSS
Pārdod māju -  muižu : Krāslavas raj., Krāslava
Pārdod māju -  muižu : Krāslavas raj., Krāslava Pārdod māju -  muižu : Krāslavas raj., Krāslava Pārdod māju -  muižu : Krāslavas raj., Krāslava
 
KONTAKTI:
Nordhaus
tālr.: +371 20011111
e-pasts: [email protected]
ID: 2119
Status: Brīvs
Kur: Krāslavas raj., Krāslava, Krāslava
Mājas sērija: Specprojekts
Uzcelšanas laiks: 1759
Ēkas konstrukcija: Jaukta konstrukcija
Ēkas stāvoklis: Labs
Iekšējā apdare: Labs
Ērtības: Visas
Platība: 1000m²
Stāvu skaits: 4
Zemes platība: 7000m²
Komunikācijas: ūdens
kanalizācija
Aprīkojums: balkons
lodžija
terase
Iekšējā apdare : pilna apdare
Cena par m2: 189.00 LVL / m²
Cena: 189 000.00 LVL
Apraksts:
Pārdod grāfu Plāteru pili. Aptuveni 250 km no Rīgas, Krāslavas parka teritorijā atrodas grāfu Plāteru pilis. Šobrīd viena no tām – Vecā pils, ir izlikta pārdošanā. Speciālistu vērtējumā šis XVIII.gs. arhitektūras piemineklis ir izcili labi saglabājies. Kaut gan pils vēsture ir interesanta – tā pieredzējusi gan Napoleona armijas karagājienu cauri Latvijai 1812.gadā, gan I un II Pasaules karus, gan valdību maiņas ar no tā izrietošajām sekām. Tomēr pils tika saudzēta, saglabājot līdz mūsdienām vēsturiskās liecības. Turklāt ir sagatavoti visi priekšnosacījumi restaurācijas darbu uzsākšanai, pastāv reāla iespēja piesaistīt Eiropas Fonda līdzekļus.
4-stāvu ēkai ar kopējo platību aptuveni 1000 m2 ir labs plānojums, kārtīgs jumts un pamati. Biezas sienas, noapaļoti stūri, velvēti augstie griesti. Diemžēl ne mēbeles, ne kamīni nav saglabājušies. Pilsētas komunikācijas var ievilkt kaut tūlīt. Starp citu, SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" („A.I.G.”), kas specializējas arhitektūras pieminekļu izpētes un atjaunošanas projektēšanas jomā, ir veikusi tās arhitektoniski - māksliniecisko inventarizāciju, līdz ar to pils restaurācijas darbus var uzsākt nekavējoties. Pils atrodas 22 ha lielā krāšņā pilsētas parka teritorijā, caur kuru tek upīte. Starp citu, īpašniekiem kopā ar pili pieder arī 0,7 ha no skaistā parka. Parks veidots XVIII. gs. vidū kā regulārais baroka dārzs, kura galvenā daļa - ģeometrisks liepu dārzs joprojām ir saglabājies. Parkā aug aptuveni 50 retu koku un krūmu sugu, tajā ir ierīkots skatu laukums ar skaistu skatu uz Daugavu un pilsētu. Pils dārzā atrodas arī Krāslavas vēstures un mākslas muzejs. Pēdējo 70 gadu laikā parks apbūvēts - luterāņu baznīca, kultūras nams, stadions. Diemžēl laika gaitā zudušas tādas parka celtnes kā siltumnīcas jeb oranžērijas, kurās savulaik grāfu vajadzībām audzēti eksotiski augi - vīnogas, aprikozes, ananāsi un citi, kā arī saimniecības ēkas. Pretī parkam, pāri Aglonas ielai, paceļas Teātra kalns.
Īsumā par grāfu Plāteru pils vēsturi
Grāfu Plāteru dzimtas izcelšanās meklējama viduslaiku Vācijā, Vestfālē, kad 1210.gadā 1-o reizi tiek minēts Vestfāles bruņinieks Humberts fon Plāters. Plāteru senči ieradās Baltijā kopā ar krustnešiem. Apmetoties Latgalē, viņi asimilējās un pieņēma poļu kultūru. Laiku gaitā Plāteri kļuva par vienu no ievērojamākajām dzimtām Latgalē. Viņu īpašumi atradās ne tikai Latgalē, bet arī Vidzemē un Kurzemē, kā arī Polijā un Lietuvā. Plāteru laikā Krāslava strauji attīstījās. I pasaules kara laikā Plāteri no Krāslavas devās projām.
Kopš 1729. gada Krāslavas muiža ir grāfu Plāteru īpašumā. Muižas kompleksā ir 2 pilis - vecā un jaunā. Vecā pils, kas šobrīd tiek piedāvāta pārdošanā, ir grezna baroka ēka ar kolonnām un viļņveidīgu rizalītu, būvēta XVIII. gs. vidū pēc arhitekta D. Paroko projekta. Vēlāk, pēc Jaunās pils uzcelšanas 1791.gadā, Vecajā pilī tika iekārtota bibliotēka ar apmēram 20 000 grāmatu. Pils pirmajā stāvā joprojām fragmentāri saglabājusies sākotnējā baroka stila interjeru apdare. Savukārt Jaunā pils, ievērojami lielāka celtne, kas arī būvēta pēc arhitekta D. Paroko projekta, šobrīd atrodas avārijas stāvoklī. No 1923.gada līdz 1972.gadam tajā bija izveidota skola, sākumā – Krāslavas valsts ģimnāzija, vēlāk – vidusskola. Pēc tam, kad 1972.gadā skolu pārcēla uz citu ēku, Jaunā pils pamazām tika izdemolēta.
Tā kā abas Plāteru pilis un baznīca atrodas uz vienas līnijas, vēsturnieki uzskata, ka visas ēkas ir savienotas ar pazemes ejām.
Īpašums Latvijas tirgum ir neparasts. Patreizējais īpašnieks bija paredzējis pili izveidot kā dzimtas rezidenci, bet ēkas izmantošanas iespēju ir daudz, piemēram, var ierīkot viesu namu.




Atjaunots: 15.06.2012
Objekta atrašanās vieta kartē:

Pārdod māju

- NORDHAUS nekustamie īpašumi

Pārdod privātmāju Rīgas raj. / Garkalnes nov., Priežu iela,Garkalne (500 000 EUR)
Pārdod privātmāju Jūrmala / Asari, Kāpu iela (2 500 000 EUR)
Pārdod dvīņu māju Rīga / Bauskas ielas rajons, Šautuves iela (540 000 EUR)
Pārdod privātmāju Rīgas raj. / Babītes pag., Lazdu iela ,Piņķi (230 000 EUR)
Pārdod privātmāju Jūrmala / Melluži, Grāvju iela (500 000 EUR)
Pārdod privātmāju Jūrmala / Dubulti, Zigfrīda Meirovica prospekts (249 000 LVL)
Pārdod privātmāju Liepājas raj. / Liepāja, Ēdoles iela (390 000 LVL)
Pārdod privātmāju Rīgas raj. / Baloži, Titurga,Lāču iela (600 000 EUR)
Pārdod privātmāju Rīga / Vecāķi, Vēlavu iela (300 000 EUR)
Pārdod privātmāju Rīgas raj. / Olaines pag., Plakanciems ," Ielejas " (200 000 EUR)
...
KONTAKTINFORMĀCIJA
Pārdod māju - muižu : Krāslavas raj., Krāslava, Krāslava
SIA "NORDHAUS"
Strauta iela 1-3
Upesciems, Garkalnes nov.
Rīgas raj., LV-2137
Tālr.: (+371) 20011111
E-mail: [email protected]
developed